Årets Villmarksfoto: Her er vinneren for desember

Med et flott komponert bilde av en moskusfamile på Dovre var det Kristine Negård som stakk av med seieren i desember. Bildet er tatt på Hjerkinn i Dovre kommune.

Juryen, som består av Per Anders Iversen fra Camp Villmark, Jon Arne Moen fra Japan Photo, Yngve Ask fra Scanout og Ole Magnus Halvorsen fra Aclima, kommenterer vinnerbildet slik; – Moskusen er unektelig et av de flotteste og mektigste dyrene du finner i den norske faunaen. Kristine har fanget disse kjempene på en nydelig måte og fått med seg hele familien på bildet. Motivet er sylskarpt og fargene rundt lager en nydelig ramme.

Gratulerer, Kristine! Premien er et valgfritt Aclima-plagg til en verdi av inntil kr 1 000,- og finaleplass i Årets Villmarksfoto.

2. plass

Så gratulerer vi Lars Krempig med 2. plassen for dette bildet.
Lars kan fortelle følgende om blinkskuddet: Bildet er tatt på tur med elever fra Alta folkehøgskole på vår årlige 12-dagers skitur på Svalbard, og stedet er Vårsolbukta, ytterst i VannmienFjorden. Vi kom dit en vindstille strålende fin aprildag og det rett og slett kokte med alkekonger i ura. Fuglene svermer på denne tida for å etablere seg på hekkelokaliteten. En euforisk opplevelse av lyd, lukt og. Ikke minst synet av 1000-vis av fugler som flyr inn og ut av ura.

3. plass

Kristine Negård stakk faktisk av med både 1. plassen og 3. plassen denne gangen – en sterk prestasjon! Hun sier følgende sier om bildet: Det er tatt av på Langedrag om vinteren. Jeg tok det om morgenen, i fantastisk lys. Jeg er vanligvis ikke glad i å fotografere dyr i fangenskap, men denne arten er svært vanskelig å observere og fotografere i Norge.

Alle de tre beste bildene fra hver måned går videre til finalen om Årets Villmarksfoto og vil være en del av fotoutstillingen under Camp Villmark på Lillestrøm 6. – 8. april neste år. Gratulerer til Lars og Kristine!

Ny sjanse i januar
Vi kårer nye vinnere hver måned frem til Camp Villmark. Fikk du ikke sendt inn noe bilde i desember, så kan du være med nå. Tema for januar er Skog, og fristen for å sende inn ditt bidrag er 31. januar.

Les mer om Årets Villmarksfoto og konkurransereglene

Share this: