Årets Villmarksfoto: Vinnerne i februar

Tema for februar var Vinter, og juryen hadde en rekke flotte motiver å velge blant. Med et fantastisk bilde av soloppgang på Hardangervidda stakk Stian Nesøy av med seieren, og er dermed med i konkurransen om Årets Villmarksfoto.

Juryen, som består av Per Anders Iversen fra Camp Villmark, Jon Arne Moen fra Japan Photo, Yngve Ask fra Scanout og Ole Magnus Halvorsen fra Aclima, kommenterer vinnerbildet slik; – Bildet er særdeles velkomponert og formidler det storslåtte landskapet på en fortreffelig måte. Dyresporene i forkant gir også et spennende hint om hvordan det er å overleve i dette ensomme og nådeløse miljøet.

Fotografen selv forteller dette om bildet: – Etter dagar med dårleg ver midt på Hardangervidda løya stormen endeleg over natta. Ved soloppgang openberte vindens herjingar seg i form av delikate og intrikate formasjonar gjennom det forblåste landskapet. Ein fjellrev vart observert då den passerte hytta, og eg bestemte meg for å bruke spora både som eit balanserande element i komposisjonen samstundes som dei fortel kven som lev i dette ugjestmilde og forfrosne landskapet.

Gratulerer, Stian! Premien er et valgfritt Aclima-plagg til en verdi av inntil kr 1 000,- og finaleplass i Årets Villmarksfoto.

2. plass
Så gratulerer vi Augustus Moltubakk med 2. plassen for dette stemningsfulle bildet.

Fotografen selv sier følgende om motivet, som han har kalt Natt i Rondane: -Etter en solrik dag steg månen opp og opplyste vidden, mens stjernene på himmelen glitret i takt med snøkrystallene på bakken.


3. plass

Stian Nesøy er utvilsomt en talentfull fotograf med mange timer under åpen himmel, noe som gjorde at han like godt kapret 3.-plassen også i februar.

Han sier følgende om bronsebildet:
-Unike høve ei vinternatt Januar 2017 i området Breheimen. Temperaturen sank brått ned mot -30 slik at det framleis var opne råker i bekkar og elvar. Frostrøyken frå desse vart omgjort til store iskrystallar langs elvebreidda (utanfor bilete). Blant dei mangfaldige iskrystallane kom eg over denne fantastiske isrosa.

(For å få skarpheit i alle detaljar var det naudsynt med såkalla “focus stacking”).

Alle disse tre bildene går videre til finalen om Årets Villmarksfoto og vil være en del av fotoutstillingen under Camp Villmark på Lillestrøm helgen 6. – 8. april.


Siste sjanse: Tema for mars er Vårtegn

Vi nærmere oss Camp Villmark, og siste del av fotokonkurransen går nå i mars.
Sender du inn ditt bidrag innen 20. mars, har du fortsatt mulighet til å få ditt bilde kåret til Årets Villmarksfoto.

Les mer om Årets Villmarksfoto og hvordan sende inn konkurransebidrag ››

Share this: