Bli med Camp Villmark og Fjellboms på ekspedisjonskurs på Hardangervidda

Går du med tanker om å være med på en ekspedisjon? Eller ønsker du å bli i stand til å gjennomføre turer i høyfjellet på egen hånd vinterstid? I samarbeid med Fjellboms arrangerer Camp Villmark tre ekspedisjonskurs i januar og februar som gjør deg klar for teltlivet vinterstid.

«Den var fylt av likeså hårde påkjenninger og store farer som nogen av dem det senere har vært mitt lodd å møte i polarengene.»

(Roald Amundsen, «Mitt liv som polarforsker», Gyldendal 1929)

Amundsen var nære på å miste livet i uværet på Hardangervidda. Tross viddas tilsynelatende snille landskap kan den være ubarmhjertig, og forholdene vi møter der er like nådeløse som på polarekspedisjoner. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi holder vinterkurs nettopp her. Og i januar og februar, når dagene er som kaldest og mørkest, er det den ultimate tiden for ekspedisjonskurs.

Du vil lære alt fra smarte teltrutiner og fyring av primus til bygging av nødbivuakker og navigasjon i vinterfjellet. All undervisning foregår ute, og overnatting og bespisning foregår i ekspedisjonstelt. Om du liker å utfordre deg selv og teste kapasiteten din, så lover vi deg en fantastisk opplevelse!
Kursene inkluderer erfarne og sertifiserte kursinstruktører fra Fjellboms, bruk av ekspedisjonstelt og annet nødvendig fellesutstyr, og en felles middag. Reise til og fra kurssted og øvrig mat/drikke må du dekke selv.

Krav til deltagere:
Du bør ha normalt god form og litt skierfaring (langrenn/fjellski). I tillegg, av sikkerhetsgrunner, må alle deltagere sørge for å pakke i henhold til utsendt pakkeliste. Dette inkluderer blant annet fjellski, sovepose og ryggsekk. Ved avvik fra pakkelisten kan deltagerne nektes å delta på kurset av sikkerhetsgrunner. Vi vil derfor i størst mulig grad være behjelpelig og sørge for at alle deltagerne har nødvendig utstyr i forkant av kurset. Noe utstyr, slik som vintersovepose, snøspader, liggeunderlag, kan leies av Fjellboms mot et lite pristillegg.

 

KURS 1:

 • Tidspunkt: 3. til 7. januar 2018 (5 dager)
 • Sted: Solheimstulen – Hardangervidda øst
 • Pris: kr 4.900,-
 • Antall deltakere: Max 10
 • Påmelding>> Kurset er allerede gjennomført

Her får man virkelig prøve seg på å være på tur over flere dager, og vi har god tid til en grundig gjennomgang av de ulike elementene på kurset. Det flate terrenget øst på vidda egner seg godt for vinternavigasjonstrening. Hvis snøforholdene tillater det, overnatter vi også ei natt i snøhule/nødbivuakk. Tidlig på vinteren er dagene korte, Kong Vinter byr på minusgrader og vind, og alt ligger til rette for den rette ekspedisjonsstemningen.

For å komme seg til Solheimstulen er det praktisk med egen bil. Reiser du kollektivt kan vi hente deg fra busstopp Hagenkrysset, ved avkjøring til Solheimstulen (buss 420 Kongsberg – Geilo).

Oppmøte: Solheimstulen, onsdag 3.januar kl 1700
Avslutning: Solheimstulen, søndag 7.januar kl 1400


KURS 2:

 •  Tidspunkt: 25. til 28. januar 2018 (4 dager)
 • Sted: Finse – Hardangervidda nord
 •  Pris: kr 4900,-
 • Antall Deltakere: Max 10
 • Påmelding>>

Finse er full av polarhistorie og et yndet utgangspunkt for ekspedisjonstrening. Her er det vanligvis mye snø og mye vær. Hvis snøforholdene tillater det overnatter vi også ei natt i snøhule/nødbivuakk. I grenseland mellom Hardangervidda og Skarvheimen og med Hardangerjøkulen som nærmeste nabo er forholdene optimale for vintertrening.

For å komme seg til Finse er tog eneste mulighet.
Oppmøte: Finse stasjon, torsdag 25. januar kl 1300
Avslutning: Finse stasjon, søndag 28. janaur kl 1800

 

 

KURS 3:

 • Tidspunkt: 22. til 25. februar 2018 (4 dager)
 • Sted: Finse – Hardangervidda nord
 • Pris: kr 4.900,-
 • Antall deltakere: Max 10
 • Påmelding>>

Finse er full av polarhistorie og et yndet utgangspunkt for ekspedisjonstrening. Her er det vanligvis mye snø og vær. Hvis forholdene tillater det, overnatter vi også ei natt i snøhule/nødbivuakk. I grenseland mellom Hardangervidda og Skarvheimen, og med Hardangerjøkulen som nærmeste nabo, er forholdene optimale for vintertrening.

For å komme seg til Finse er tog eneste mulighet.
Oppmøte: Finse stasjon, torsdag 22. februar kl 1300
Avslutning: Finse stasjon, søndag 25. februar kl 1800

Dagsetapper og destinasjoner vil tilpasses værforholdene og gruppas sammensetning etter instruktørenes fortløpende sikkerhetsvurderinger.

Spørsmål angående kursene – kontakt post@fjellboms.no

-Håper vi ser deg!

Share this: