Knallgode turmat-tips

Skal du på villmarksdate? Eller ønsker deg en fullgod frokost selv om du skal overnatte utendørs i telt? Les videre og få Camp Villmarks tips på lettlaget turmat som både varmer og imponerer.

 KJØP BILLETT ››

Bruk boksen – men tenk utenfor den
Pinnepølser er en mettende klassiker de fleste har prøvd seg på. Tvinn deigen rundt pølsene på forhånd, rull dem i sesamfrø og pakk dem ned i en tett boks. Vips, så er de klare til å stekes så fort du har fått fyr på bålet.
Minst like enkelt er det å trylle frem en heit turomelett proppfull av smak. Kutt favorittingrediensene i småbiter, og hell egg- og melkeblandingen over på en tom brusflaske eller melkekartong. Alt du trenger ellers, er et bål og en liten stekepanne i ryggsekken.

Les flere turmattips nedenfor

Barnas Viltkjøkken på Camp Villmark
Har barna dine smakt reinsdyr, bjørn, blåskjell eller krokodille? Den 26.-28. april 2019 kan de få lage og smake vilt fra både norske fjell og fjorder og Afrikas jungel på Camp Villmark på Lillestrøm. Det er kjendiskokk og Geitmyra-grunnlegger Andreas Viestad pluss Erik Røed fra Herfra gårdsmat og matkultursenter som ønsker småkokkene velkommen. Andreas Viestad sier:

– Vi gleder oss veldig! Tilbudet er gratis for de som besøker Camp Villmark, og de kan velge mellom tre matstasjoner med Sjø & Fjære, Fjell & Vidde og Eksotisk Vilt som tema. Målet er å få barna som besøker messen til å engasjere seg i matlaging og tørre å smake på ny, kanskje helt ukjent viltmat.

Kunsten å nyte sopp i dens rette element
Er du glad i å plukke sopp, er det ingenting som gleder mer enn å spise den rett fra kjelen på en skogstur. Smelt litt smør, fres en løk, og ha i soppen i skiver. La det surre til vannet er borte, og tilsett fløte, salt og pepper, og kanskje restekjøtt i skiver fra gårsdagens middag. Pynt gjerne med hjemmeplukka tyttebær for ekstra smak og stolthetsfølelse.

Drømmedaten for de med fiskelykke
Har du fiskelykke, ligger alt til rette for å imponere på tur. Legg oppkuttet potet, gulrot, sellerirot og sjalottløk i aluminiumsfolie, krydre godt og tilsett en god klatt med smør på toppen. Legg klar i ryggsekken. Om fisken biter, legger du den på toppen av grønnskapene og griller pakken over bålet i 10 minutter. I krig og kjærlighet er alt lov: Om fisken ikke biter, fisker du opp to fine fiskefileter du har i bakhånd fra ryggsekken din isteden.

Foredrag om ville vekster, sopp og speking
I tillegg til å drive Barnas Viltkjøkken, skal Andreas Viestad også trollbinde publikum ved hjelp av sopp på Camp Villmark 26.-28 april. Foredragsholderen Tommy Østhagen er nemlig ekspert på ville vekster, og under seanser på Matscenen vil han bli intervjuet av Viestad om alt fra sanking, hemmelige soppsteder og ville vekster i storbyer, til teknikker for å skape nye, spennende smaker på mat og drikke.

– Både Tommy Østhagen og jeg er opptatt av å bruke alt naturen har å by på, og vi har stor sans for hode-til-hale mentalitet der en utnytter og spiser så mye som mulig av dyret. Derfor skal vi også holde spekekurs på messen, der deltakerne lærer hvordan de kan få viltkjøttet til å ikke bare vare lenger, men også smake bedre. Det er helt i tiden at Camp Villmark dediserer år 2019 til temaet mat, og vi gleder oss til å inspirere og spre kunnskap og nysgjerrighet de tre dagene messen varer.

Skrevet av: Ann-Sophie Stene

Fakta Camp Villmark

 • Arrangeres 26.-28. april 2019 på Norges Varemesse i Lillestrøm
 • Norges største møteplass for jakt-, fiske- og friluftsinteresserte
 • Cirka 25 000 besøkende, 210 utstillere
 • Over 60 foredrag innen jakt, fiske, friluftsliv og hund fordelt på 5 scener
 • Hovedtema 2019: Mat & Drikke. Eget matområde med foredrag, kurs og aktiviteter for barn og voksne
 • Barnas Viltkjøkken, hvor unge villmarkinger får prøve seg som viltkokker, og smake på spennende retter
 • Øl-, og vinkurs hvor en lærer hvordan en komponerer et godt måltid og smaker på utsøkte retter og viner
 • Skytekurs og testskyting
 • Barnas Camp Villmark; en speiderleir med masse aktiviteter og opplevelser for barna
 • 63 % publikumsvekst de siste fem årene
 • www.campvillmark.no

Share this: