Lars Krempig vant Årets Villmarksfoto 2018

– Bildet lyser turglede og formidler det fine med å være ute. Fargene spiller fint mot hverandre hvor bålet er et naturlig midtpunkt. Vinneren viser her styrke i komposisjon og tekniske ferdigheter. Vi får lyst til å dra på tur når vi ser på dette bildet.

Dette sier juryen om vinnerbildet som er tatt av Lars Krempig fra Alta.

Lars Krempig forteller om vinnerbildet
– Bildet er tatt en kald desember-dag nå rett før jul. Jeg og gutten min tok en tur med hundene etter at han var ferdig på skolen. Oppi skoggrensa fyrte vi bål i blåtimen. Drakk varm kakao og steikte ostesmørbrød på bålet. Så dro vi hjem og gjorde lekser ….. 🙂 Tenk så fint at man kan gjøre slik på en vanlig hverdag. Tror mange i Norges land bor slik til. Hipp hipp hurra for Norge og friluftslivet!

Det er ingen tvil om at Lars Krempig er en god fotograf, for fem av hans innsendte bilder kom til finalen:

  • 1. plass i januar. Tema: Skog  (Årets Villmarksfoto)
  • 1. plass i november. Tema: Sammen på tur
  • 2. plass i desember. Tema: Dyreliv
  • 2. og 3. plass i mars. Tema: Vårtegn

I samarbeid med Japan Photo og Aclima
Konkurransen har gått over seks måneder. Hver måned har vi kåret en delvinner, og de tre beste bildene fra hver måned gikk videre til finalen. I juryen satt Per Anders Iversen fra Camp Villmark, Jon Arve Moen fra Japan Photo, Ole Magnus Halvorsen fra Aclima og fotograf Yngve Ask fra Scanout. Vi takker for alle innsendte bidrag – totalt flere hundre bilder – som kjempet om den gjeve prisen.

Gratulerer med Årets Villmarksfoto, Lars Krempig! Vi gleder oss til å overrekke premien på kr 10 000.

Share this: