Nyhet: Eget viltkjøkken

-Se for deg følgende: du har skutt din første hjort, har fraktet den hjem og skal til med flåing og partering. Har du den nødvendige kunnskapen som skal til for å få mest mulig mat ut av viltet?
Hvor lenge bør den mørne?
Hvordan skjærer du ut de forskjellige kjøttstykkene?
Hva går i gryta og hva blir til kjøttdeig?
Spørsmålene melder seg fort når du står med et felt vilt som er ferdig mørnet og skal finparteres.

Derfor er vi både glade og stolte over å kunne lansere et helt nytt innslag på Camp Villmark i år: I samarbeid med Jakt- og Fiskesenteret til NJFF lanserer vi et eget viltkjøkken hvor vi kjører kurs og demonstrasjoner gjennom hele helgen.
Vi har spurt Håkon Olaus Asmundvaag, sjef for Jakt- og Fiskesenteret om hva som skjer på viltkjøkkenet gjennom helgen.

-Hva slags kurs og demonstrasjoner er det dere tilbyr?
Vi kommer til å holde flere forskjellige kurs hver dag. Vi har både flåkurs, parteringskurs, pølsekurs og spekekurs. I tillegg har vi med oss en særs dyktig knivsliper som lærer deg hvordan du setter opp kniven din.

-Hva er forskjellen på flåkurset og parteringskurset?
På flåkurset får du lære grunnleggende flåteknikk både for felt og innendørs.
På parteringskurset viser vi deg hvordan du skjærer ned hjortevilt, samt hvordan du pakker og emballerer kjøttet best. I tillegg til dette får du gjennomgang av hva de ulike delene av dyret er best egnet til.

-Hva koster det?
Ingen ting, alle kursene er inkludert i inngangsbilletten. Vi byr også på noen smaksprøver på både pølsene og beef jerkey, som vi lager på kjøkkenet.

Viltkjøkkenet finner du innerst i hall C.

Vi nevner også at dersom du ønsker å ta lignende kurs etter messen, så ta kontakt med de ansatte på Jakt- og Fiskesenteret. De hjelper deg videre.

Share this: