Spennende nyheter for deg som er fiskeinteressert

Foto: Yngve Ask

Selv om vinteren ikke helt har sluppet taket ennå, så vet vi at det klør alvorlig i fingrene på tusenvis av fiskeentusiaster der ute. Om du tar turen til Camp Villmark kan vi love deg både utstillere, foredrag og aktiviteter som kan inspisere deg mens du venter på at isen skal slippe taket

Årets utgave av Camp Villmark byr på flere nyheter for deg som er fiskeinteressert. Her er noe av det vi har å by på:

Foredrag: På Hooked-scenen i hall D møter du Tommy Egra og Christer Kristoffersen, to særs dyktige sportsfiskere.
På fredag kl 15 tar Tommy oss med på en reise gjennom sjøørretens historie, tankegang og fisket i Skandinavia fra pioner- til nåtid. Han viser frem utstyr, fiskeplasser og teknikker vi kan bruke for å fange mer og større sjøørret. Lørdag kl 12 blir det et ramsalt foredrag om havfiske fra båt.
Kl 12 på søndag vil Christer gå nærmere innpå laksens adferd og hvordan vi bør tilpasse oss den. Du vil vå lære om fluevalg, linevalg, fortom, teknikk og taktikk for å ha best mulig sjanse til å fange den vakre storlaksen. Og fisker du med annen redskap kan alt dette overføres til din elv og fiskemåte.

Utstyr: I år vil du i tillegg til våre dyktige forhandlere finne flere av de ledende produsentene/merkevarene på fiskeutstyr med egne stander.
Om du trenger tips og råd til valg av riktig utstyr vil du finne fagfolk fra både Loop Tackle, Normark og Guideline i hall D. Vi har også ordnet med en ekstra casting dam innerst i hall C dersom du ønsker å teste ut en ny stang eller få råd om kasteteknikk.

Aktiviteter: I Castingdammen i hall D finner du en rekke kjente fiskeprofiler som demonstrerer det nyeste på utstyrsfronten og gir deg råd om alt fra kasteteknikk til hvordan du kjører storlaksen på riktig måte. Vi kan også anbefale å ta en titt på showet til Hywell Morgan, en tryllekunstner og Standup-komiker med fluestang!

NM i fluebinding og fluebindertorg i hall D: Vi utvider fluebindertorget ytterligere i år, og topper det med NM i Fluebinding på lørdag. Har kan du oppleve de beste fluebinderne i Norge, som konkurrerer «Live» i flere klasser. Mer informasjon om konkurransen finner du her
På fluebindertorget finner du en rekke av de beste fluebinderne i Skandinavia som viser frem sine arbeider og gir råd og veiledning til deg som er interessert i fluebinding.

Prøv Casting: Innerst i hall C har Norges Castingforbund satt opp en uhøytidelig konkurranse hvor du kan teste ut presisjonen og kasteteknikken din.
Det skal konkurreres i to øvelser: presisjon og lengdekasting med flueutstyr. Utstyret som skal brukes er: Stang og snøre i AFTM klasse 5, som er normalt fiskeutstyr etter ørret og tilsvarende arter. Alle bruker samme utstyr, som stilles til disposisjon av Villmarksbutikken AS.
Presisjonen foregår på fire blinker som er delt inn i tre ringer av forskjellig størrelse, 60 cm, 120 cm og 180 cm. Disse gir henholdsvis 5, 3 og 1 poeng. Avstanden til ringene er ukjent, men fra 8 til 15 meter.
Lengdekastingen foregår på en bane med rett sektor og en bredde på 5 meter. Målingen blir i rett linje fra standplass og ut til fluen. Begge øvelser har en tidsbegrensning på 2 minutter pr. stk.
Det kastes i åpen klasse med premieutdeling fredag, lørdag og søndag, en time før stengetid.

Aktiviteter for barna: I Hall D Hos Norges Jeger- og fiskerforbund kan ungene få prøve fiskelykken i et eget basseng, og ikke minst prøve å binde sin egen flue. Du finner dem i hall D, til venstre for casting dammen.

 Hele programmet for Camp Villmark finner du her ››

Vi håper du finner noe du liker og ønsker deg skitt fiske!

 

SPAR PENGER – KJØP BILLETT PÅ NETT

PS. Du sparer 40 kr pr billett om du kjøper billettene på nett.

Share this: